Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خضریان: تخلف در زندان اوین محرز شد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از بازید اعضای این کمیسیون از زندان اوین به دنبال انتشار تصاویری از این زندان خبر داد و گفت که بعد از بررسی مجدد تمامی فیلم‌ها با حضور نمایندگان مجلس، کارشناسان قوه قضاییه و دادستانی کل و مسئولان ذی‌ربط، تخلف برخی موارد برای ما محرز شد که حتما باید با خاطیان برخورد شود.علی خضریان با اشاره به بازدید امروز اعضای کمیسیون اصل نود از زندان اوین، گفت: در پی انتشار تصاویری از زندان اوین پرونده‌ای در کمیته قضایی و حقوقی کمیسیون اصل نود مجلس به عنوان نهاد نظارتی تشکیل شد و این فیلم‌ها مورد بازبینی دقیق صورت گرفت.سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: در حاشیه بازدید جلسه‌ای با مسئولان دستگاه قضایی، سازمان زندان‌ها و زندان اوین تشکیل شد و موضوع به دقت مورد بررسی قرار گرفت. مسلم این است که این اتفاقات تلخ است و کام همه مردم را تلخ کرده است؛ هرچند این واقعه کمک کرده که این اشکال بروز پیدا کند.وی ادامه داد: آنچه مسلم است نقض کرامت انسانی گاهی ناشی از محدودیت‌ها است همچون تعداد بیش از استاندارد زندانیان در ندامتگاه‌ها که موجب بروز مشکلاتی جهت حفظ کرامت انسانی زندانیان می‌شود که در جای خود باید تمهیداتی اندیشید؛ اما گاهی این موضوع ناشی از رفتارهای غیرانسانی است که این بخش غیرقابل توجیه است لذا مردم باید اطمینان پیدا کنند که اراده‌ای برای نقض کرامت انسانی زندانیان وجود ندارد.

اظهارات ترامپ در مورد واکنش عمران خان بعد از شنیدن خبر ترور سردار سلیمانی

رئیس‌جمهور سابق آمریکا به نقل از عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان ترور سردار سلیمانی را مهمترین رویداد قرن اخیر در خاورمیانه عنوان کرد.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای با هیو هویت درباره اهمیت ترور شهید سردار سلیمانی برای آمریکا تأکید کرد.ترامپ در این مصاحبه با اشاره به ترور سردار سیمانی گفت که عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان به او گفته است که وقتی از ترور سلیمانی مطلع شد، دفتر خود را بست و به مدت یک هفته به خانه رفت.او به نقل از عمران خان گفت: «ترور سردار سلیمانی، مهمترین اتفاقی بود که در ۱۰۰ سال گذشته در خاورمیانه روی داد. ما ابتدا باورمان نمی‌شد. هفته‌ها طول کشید تا آن را باور کنیم.»

توصیه‌های روحانی اصلاح‌طلب به رئیسی و دولت: وعده جدید ندهید

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه دولت رییسی باید نشان دهد با دولت های قبلی تفاوت دارد، گفت: پیشنهاد من این است که رییسی کمتر سخنرانی کند و هر شش ماه گزارش میزان تحقق و پیشرفت وعده های خود را به مردم بدهد.محسن رهامی در گفت وگو با ایسنا، درباره ضرورت بازسازی اعتماد مردم به مسئولان، اظهار کرد: تا پیش از این اگر درباره این مسئله صحبتی می کردیم، عده ای فریاد می زدند که شما با انقلاب و نظام و امام(ره) مخالفید و اجازه نقد را نمی دادند اما اکنون که رهبری به مسئله لزوم افزایش اعتماد مردم اشاره کرده اند، فتح باب خوبی است برای بررسی این مسئله؛ زیرا اگر کسی قبول نکند سرمایه اجتماعی کاهش یافته، به دنبال درمان هم نخواهد بود.وی در ادامه افزود: اعتقاد من این است که سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب افت کرده و همه ما از این باب نگرانی داریم. کاهش حضور مردم در انتخابات 98 و 1400 که موجب رقم خوردن کمترین مشارکت در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شد، از نشانه های کاهش سرمایه اجتماعی است.

حکایت ابطحی از دیدارش با کروبی بعد از 11 سال

محمدعلی ابطحی در صفحه اینستاگرامش از جزئیات دیدارش با کروبی بعد از 11 سال نوشته است.ابطحی در صفحه اینستاگرامش نوشته است:*هفته‌ی پیش برادران بالا زنگ زدند که دوسه بار است آقای کروبی اسم شما را داده‌اند برای ملاقات، اگر خودتان موافقید قرار بگذاریم. خیلی ذوق کردم.

*دیروز وقت گذاشتند، رفتم، حاج خانم و حسین آقای کروبی هم بودند. مهربانانه و پدرانه اول گفت عینک و ماسک را بردار قیافه‌ات را ببینم. مثل آدم‌های دل تنگ شده.

*حال جسمی آقای کروبی خوب بود. دو ساعت گپ زدیم. ازشب رحلت امام گفت و از فردای آن روز و اتفاقاتی را یاد‌آوری کرد که البته می‌دانستم. اتفاقات سرنوشت‌ساز در تاریخ انقلاب. بعضی وقت‌ها می‌گفتم صدا نمی‌آید! می‌خندید و بحث عوض می‌شد.

*می‌گفت از شرایط فعلی بگو. آینده را چه می‌بینی. من با خوشبینی ذاتی‌ام کمی تحلیل کردم.
*صحبت به اتفاقات انتخابات ۸۴ کشید که من هم با آقای کروبی هم نظر بودم، استراتژیک‌ترین اشتباه اصلاح‌طلبان در آن تاریخ بود.

*از دوران آقای روحانی هم صحبت به میان آمد. از آسیبی که دولت او به همه ماها زد حرف زدیم و از یأسی که به وجود آمد افسوس خوردیم.

*من به روش‌های اصلاحی که در دولت فعلی و سیستم قضایی در پیش گرفته شده اشاره داشتم. آقای کروبی به خوش‌بینی من نبود.
آقای خاتمی هم که می‌دانست قرار است با اقای کروبی صحبت کنم، خیلی سلام رسانده بود. متقابلا آقای کروبی هم سلام رساند. هم به آقای خاتمی و هم به اعضای مجمع روحانیون که اولین دبیرش بود.

*حس مشورت دهی‌ام گل کرده بود، به برادران بالا هم گفتم امتیاز رفع حصر را به دولت روحانی نمی‌خواستید بدهید، اوکی. الان در مجموعه‌ی یک دست اگر یک روز صبح بساط حصر را جمع کنید و بروید، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

*حالا سیاست به کنار. دیدار پر مهری بود. خیلی پرحرفی کردم که روحیه آقای کروبی عوض شود. با مزه می‌گفت: خیلی از کسانی که مجوز ملاقات می‌گیرند و می‌آیند، نگاهی به دوربین گوشه حیاط می‌کنند و حتی توی اینجا با من حرف نمی‌زنند. فقط تعارفات به‌جا می‌آورند. من جبران کردم. از سیاست و خاطره و حتی جوک بهره گرفتم تا شیخ ۸۴ ساله ما که بعد از یازده سال می‌دیدمش کمی شاد باشد.

*به امید روزی که کلا این حصر طولانی برداشته شود. باورم نمی‌شد یازده سال است در حصرند.

مشاور لاریجانی: نباید فریب رفتارهای بایدن را بخوریم

مشاور رئیس مجلس دهم گفت:‌ روسای جمهور آمریکا هیچ نقشی در پلتفرم رفتاری این کشور ندارند و آنها درواقع عروسک‌های خیمه شب بازی هستند که فقط نقش خود را بازی می‌کنند.منصور حقیقت پور مشاور رئیس مجلس دهم در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای هیات دولت با ایشان در مورد عملکرد دولت‌ها در آمریکا گفت: روسای جمهور آمریکا هیچ نقشی در تعیین پلتفرم رفتاری این کشور ندارند و آنها درواقع عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی هستند که پلتفرم رفتاری به آنها دیکته می‌شود و آنها نیز نقش خود را بازی می‌کنند.وی افزود: با تغییر رئیس جمهور آمریکا تنها ابزار سر بریدن ملت‌ها تغییر می‌کند، یک نفر با چاقو سر می‌برد و دیگری با پنبه، والا اینکه رئیس جمهور از دمکرات‌ها باشد یا از جمهوری‌خواهان هیچ فرقی ندارد. درواقع سگ زرد برادر شغال است.مشاور رئیس مجلس دهم اظهار داشت: رفتار ما در قبال آمریکا باید بر اساس اقتدار و استقلال باشد و با آمریکا نه از سر رحم بلکه رفتاری مقتدرانه باید داشته باشیم که البته ابزارهای لازم را برای این رفتار مقتدرانه در قبال آمریکا داریم.حقیقت پور خاطرنشان کرد: پشت صحنه پلتفرم رفتاری آمریکا تفکر صهیونیستی است و این تفکر است که تعیین می‌کند سیاستمداران آمریکا چه رفتاری را در قبال کشورها و ملت‌های مختلف داشته باشند.

شایعه در اطراف زنی که احتمالا در کابینه رئیسی حضور دارد

یک منبع مطلع در گفتگو با تسنیم، با رد شایعات درباره الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت که وی هیچ تابعیت و اقامتی غیر از ایران ندارد.طی روزهای گذشته مطالبی در فضای مجازی پیرامون خانم الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان مطرح شده است مبنی بر اینکه او دارای تابعیت یا اقامت از یک کشور خارجی است.در این باره یک منبع مطلع در گفتگو با تسنیم، تاکید کرد که این شایعات درباره ایشان کذب محض است و خانم الهام یاوری هیچ تابعیت و اقامتی غیر از ایران ندارد.الهام یاوری متولد سال 55، دانش‌آموخته دبیرستان فرزانگان است و تحصیلات خود را در رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شریف و دکترای مهندسی صنایع در دانشگاه برکلی آمریکا گذرانده‌ است.او مدتی نیز ریاست اتاق فکر کارآفرینی و ریاست مرکز آمار و اطلاعات بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بر عهده داشت. عضویت در هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، تهران (1391 تا کنون) از دیگر سوابق یاوری است.گفتنی است که در جلسه هیئت دولت سیزدهم با مقام معظم رهبری، یاوری حضور داشت، از او به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان نام می برند.

ابتکار: تنقیح مقررات زنان تصویب شد

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در دولت دوازدهم از تصویب تنقیح مقررات زنان خبر داد.معصومه ابتکار در حساب توییتری خود نوشت: ‏بعد از نزدیک به ۱/۵ سال تلاش معاونت زنان و خانواده و حمایت معاونت حقوقی، امروز تنقیح مقررات ‎زنان تصویب شد.
وی افزود: تنقیح قوانین و مقررات از مهم‌ترین راهکارهای تحقق اصل حاکمیت ‎قانون، پیشگیری و مقابله با فساد و ارتقای کارآمدی و سلامت نظام اداری بوده است.

رسولی: وظیفه اصلاح‌طلبان نسبت به رئیسی نقد صادقانه است

حسن رسولی چهره سیاسی اصلاح طلب گفت: ما اصلاح طلبان وظیفه مان نسبت به دولت آقای رئیسی، نقد صادقانه، دلسوزانه و مشفقانه است نه تنها در مورد آقای رئیسی بلکه درباره سایر مسائلی که در ایران و اطراف ایران می گذرد.چهره سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که دولت رئیسی برای موفقیت این سفرهای استانی و میدانی، چه اقداماتی باید انجام دهد؟ به خبرنگار جماران گفت: در مورد آقای رئیسی و دولتشان ابتدا باید کمی فرصت بدهیم تا سیاستهایش را دنبال کند هم هدفگذاری کند هم خط مشی خود را بیان کند. بنابراین باید مدت زمانی بگذرد و از نگاه بنده در این فرصت کوتاه با انجام یک سفر و دو مصاحبه قابل ارزیابی نیست.

تکذیب اظهار نظر رئیس مجلس درباره انتشار تصاویر دوربین زندان اوین

روابط عمومی مجلس شورای اسلامی طی اطلاعیه ای اعلام کرد: محمد باقر قالیباف درباره موضوع ماجرای مربوط به دوربین زندان اوین هیچ اظهار نظری نکرده است و خبرهای نقل شده مربوط به اظهارات علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس است که توسط برخی رسانه ها به اشتباه به نقل از رییس مجلس منتشر شده است.در این اطلاعیه از رسانه ها خواسته شده است، در صورت اشتباه در این زمینه، خبر خود را اصلاح کنند.شب گذشته خضریان نماینده تهران در گفت و گویی با ایسنا ضمن ارائه توضیحاتی از بازدید اعضای کمیسیون اصل نود از زندان اوین گفت که بعد از بررسی مجدد تمامی فیلم‌ها با حضور نمایندگان مجلس، کارشناسان قوه قضاییه و دادستانی کل و مسئولان ذی‌ربط، تخلف در برخی از موارد برای ما محرز شد که حتما باید با خاطیان برخورد شود.

بذرپاش بر همراهی نظارتی دیوان محاسبات با دولتمردان تاکید کرد

رییس کل دیوان محاسبات کشور بر همراهی نظارتی دیوان محاسبات با دولتمردان بر مبنای سیاست پیشگیری به جای مچ‌گیری تاکید کرد.سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی با حضور در دیوان محاسبات دیدار صمیمانه‌ای با مهرداد بذرپاش رییس کل دیوان محاسبات کشور داشت.بذرپاش در این دیدار ضمن تبریک انتخاب ساداتی نژاد به عنوان وزیر جهاد کشاورزی، برای دولت سیزدهم آرزوی موفقیت کرد و بر همراهی نظارتی دیوان محاسبات با دولتمردان بر مبنای سیاست پیشگیری به جای مچ گیری تاکید کرد.ساداتی نژاد نیز با اشاره به رویکرد ضدفساد دولت سیزدهم، آمادگی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی را جهت همکاری با دیوان محاسبات کشور جهت استقرار انضباط مالی در مجموعه‌ تحت امر خود اعلام کرد.

اظهارات نماینده امنیتی مجلس درباره واکسن های آلوده

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با اشاره به اینکه اقدام جمهوری اسلامی ایران در خودداری از ورود واکسن های آمریکایی به کشور از یک فاجعه امنیتی جلوگیری کرد ادامه داد: البته این میان عده ای در فضای رسانه ای و شبکه های مجازی به دنیال موج سازی برای پافشاری بر وارد کردن واکسن آمریکایی به کشور بودند و در صورتی که این اقدام رخ می داد می توانست فاجعه ای امنیتی برای کشور به دنبال داشته باشد.«شهریار حیدری»، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه واکسن های تولیدی کرونا در کشورهای مختلف از جمله آمریکا هنوز به طور کامل مورد اعتماد نیستند گفت: متاسفانه هنوز تبعات استفاده از این واکسن ها مشخص نشده است.وی با اشاره به استفاده از واکسن های آلوده آمریکایی در ژاپن عنوان کرد: آمریکایی ها همواره به دنبال فرصتی هستند تا علیه ملت های مختلف از آن استفاده کنند و ارسال واکسن های آلوده به ژاپن که موارد فوتی در اثر استفاده از آن نیز ثبت شده یکی از این اقدامات سیاستمداران آمریکایی است.حیدری تاکید کرد: وقتی آمریکا با کشورهایی که با او هم پیمان و دوست است اینگونه رفتار می کند با ملت ایران که دشمنی دیرینه دارد از هیج اقدامی کوتاهی نخواهد کرد؛ مراقبت نمی کردیم واکسن های آلوده به جای ژاپن در ایران بود.

واکنش ترکی الفیصل به تحولات افغانستان و نقش ایران و پاکستان

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی با ابراز نگرانی از امکان استفاده شبه نظامیان از سلاح‌های آمریکایی در افغانستان گفت، ایران، پاکستان و چین و روسیه در افغانستان اثرگذار هستند.رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی گفت که بسیار نگران است که سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست گروه‌های شبه نظامی مانند القاعده بیفتد و این باعث تقویت دشمن قسم خورده ایالات متحده در پی خروج از افغانستان می‌شود.«ترکی الفیصل» رئیس پیشین سرویس‌های اطلاعاتی عربستان در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» درباره خروج آمریکا از افغانستان گفت: «نمی‌دانم از چه واژه ای استفاده کنم، بی کفایتی، بی احتیاطی، مدیریت بد. همه اینها ترکیبی از این موارد بود».الفیصل با اشاره به عربستان گفت: «می‌دانید که القاعده عربستان را قبل از دیگران هدف قرار داد. این جنبه بسیار نگران کننده است و اکنون این تسلیحات ممکن است از سوی طالبان، با متحدش القاعده دست به دست شود، این حتی نگران کننده‌تر خواهد بود».ترکی الفیصل افزود، که رقبای منطقه‌ای عربستان سعودی یعنی ایران، پاکستان و قدرتهای خارجی مانند چین و روسیه در رقابت راهبردی با آمریکا تاثیر قابل توجهی در افغانستان و در میان گروه‌هایی که پس از خروج آمریکا از این کشور به هم می‌پیوندند، خواهند داشت.وی افزود: «ما دیدیم که سفیر روسیه، چین، ایران و پاکستان نه تنها در کابل باقی مانده‌اند، بلکه اظهاراتی در مورد روابط آینده با طالبان داشته‌اند».الفیصل مدعی شد: «بین طالبان و این کشورها در مورد اینکه آینده چه خواهد شد، مذاکراتی در جریان است».

دفاع نماینده مجلس از اقدام اخیر امیرعبدالهیان

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: اقدام آقای امیرعبدالهیان در زمان عکس گرفتن به این دلیل بود که چرا باید حاکم دبی که سطح آن از وزیر امور خارجه ایران پایین‌تر است جلو بایستد از این رو این اتفاق به این معنا بود که پیامی بدهد که سطح وزیر امور خارجه ایران بالاتر است.محمدجواد جمالی نوبندگانی درباره نشست بغداد، اظهار کرد: این نشست به دلیل ارتقا روابط عراق با کشور‌های منطقه بود، زیرا عراق بعد از چندسال مشکل درصدد است تا دوباره خود را به عنوان یک بازیگر در منطقه مطرح کند.
وی ادامه داد: از این رو این اجلاس هم می‌تواند به عراق کمک کند و هم به کشور‌های منطقه تا بتوانند با گفتگو مسائل منطقه را حل و فصل کنند و منافع خود را تامین کنند.عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: اقدام آقای امیرعبدالهیان در زمان عکس گرفتن به این دلیل بود که چرا باید حاکم دبی که سطح آن از وزیر امور خارجه ایران پایین‌تر است جلو بایستد از این رو این اتفاق به این معنا بود که پیامی بدهد که سطح وزیر امور خارجه ایران بالاتر است.جمالی نوبندگانی تصریح کرد: شاید بگویند حاکم دبی در سطح رئیس مجلس بوده باید تاکید کنم که مجلس کشور امارات تشریفاتی است یعنی این کشور انتخاباتی ندارد از این رو حاکم یکی از امارت‌ها به عنوان رئیس مجلس در آن کشور انتخاب می‌شود پس جنبه رسمی ندارد.

تکذیب اظهار نظر رئیس مجلس درباره انتشار تصاویر دوربین زندان اوین

روابط عمومی مجلس شورای اسلامی طی اطلاعیه ای اعلام کرد: محمد باقر قالیباف درباره موضوع ماجرای مربوط به دوربین زندان اوین هیچ اظهار نظری نکرده است و خبرهای نقل شده مربوط به اظهارات علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس است که توسط برخی رسانه ها به اشتباه به نقل از رییس مجلس منتشر شده است.در این اطلاعیه از رسانه ها خواسته شده است، در صورت اشتباه در این زمینه، خبر خود را اصلاح کنند.شب گذشته خضریان نماینده تهران در گفت و گویی با ایسنا ضمن ارائه توضیحاتی از بازدید اعضای کمیسیون اصل نود از زندان اوین گفت که بعد از بررسی مجدد تمامی فیلم‌ها با حضور نمایندگان مجلس، کارشناسان قوه قضاییه و دادستانی کل و مسئولان ذی‌ربط، تخلف در برخی از موارد برای ما محرز شد که حتما باید با خاطیان برخورد شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 محمد اسلامی بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز محرم طالبان محسن رضایی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 محمد اسلامی وزیر امور خارجه ایران ترور سردار سلیمانی سخنگوی کمیسیون اصل دوربین زندان اوین واکسن های آلوده کمیسیون اصل نود دیوان محاسبات زندان اوین الهام یاوری رئیس جمهور آقای کروبی عمران خان رئیس مجلس اصلاح طلب واکسن ها مجلس دهم رسانه ها فیلم ها محرز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۴۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟

جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد.

به گزارش سازندگی، قالیباف پس از چهار سال، سکوت همیشگی‌اش بر تمام کاستی‌های دولت سیزدهم را شکسته و هم خودش به دولت انتقاد می‌کند و هم دست مجلسی‌ها را باز گذاشته است.

آن هم قالیبافی که با پایداری‌ها و طرفداران دولت که برای ریاست‌جمهوری سیدابراهیم رئیسی تلاش بسیار کردند برای پیروز شدن در انتخابات مجلس دوازدهم ائتلاف کرد. اما حتی در آخرین نشستی که هفته گذشته با اقتصاددان‌های دولتی داشت، آخرین اولتیماتوم‌ها را به دولت سیدابراهیم رئیسی و کابینه‌اش داد تا هرچه سریع‌تر برای مشکلات ارزی و اقتصادی چاره‌ای بیندیشند.

در عین حال نمی‌شود به این موضوع تنها اکتفا کرد زیرا قالیباف کسی نیست که برای دولت رئیسی و طرفدارانش خط‌ونشان بکشد چون بارها ثابت کرده که خیلی راحت می‌تواند چشم بر ضعف‌ها و حتی فسادهای موجود در قوه مجریه سیزدهم ببندد بنابراین، این سوال پیش می‌آید که چرا قالیباف به ناگه به دولت انتقاد می‌کند؟ و چرا دولت رئیسی برای رئیس کنونی پارلمان دیگر آن دولت قبل نیست؟

شاید آن‌طور به نظر برسد که سیدابراهیم رئیسی هم دیگر برای قالیباف هم‌پیمان قدیمی نیست و دور از ذهن نیست که او حتی برای اینکه مجدداً صاحب ریاست شد به عنوان یکی از منتقدان شرایط موجود، انتقاداتش را از دولت افزایش دهد. فردی که اگر دوباره کرسی قدرت را به دست بگیرد احتمالاً رقیب جدی‌تری برای سیدابراهیم رئیسی در ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ خواهد شد.

موضوعی که عباس سلیمی‌نمین که نزدیکی سیاسی نیز با رئیس مجلس دار، سال گذشته آن را رد کرد. او در گفت‌وگو با سایت قرن نو گفته بود که رئیسی برای بار دوم کاندیدا خواهد شد و قالیباف خود را وارد رقابت با او نخواهد کرد. سلیمی‌نمین تاکید کرده بود: «قرابت فکری بین جبهه پایداری و رئیسی وجود ندارد» موضوعی که البته مسکوت ماند و در شرایط کنونی طور دیگری به نظر می‌رسد.

درست است که محمدباقر قالیباف با ائتلاف پایداری‌ها به مجلس راه یافت اما گویا در جنگ قدرتی که میان اصولگرایان اکنون باقی است، قالیباف ترجیح می‌دهد، طرف جریان وابسته به دولت سیزدهم قرار نگیرد. گویا بده‌بستان‌های سیاسی چهار سال اخیر به مذاق رئیس مجلس خوش نیامده است.

او چشم‌هایش را روی ضعف‌های دولت بست اما از آن طرف آن‌ها تمام تلاش‌شان برای وارد کردن بیشترین هجمه‌ها به قالیباف انجام دادند. به طوری که همچنان نیز بر سر ریاست مجلس افرادی مانند مجتبی ذوالنوری و نبویان و حتی حمید رسایی که با جریان شریان شناخته می‌شود به عملکرد قالیباف نقد می‌کنند.

در نظرسنجی‌ای که عصر ایران منتشر کرده و کمتر از ۲۴ ساعت روی سایت فعال بود ۸۳۵۵ نفر در آن شرکت کردند. نتیجه بسیار جالب توجه و تامل‌برانگیز بود؛ حدود ۸۲ درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که اگر نماینده بودند به منوچهر متکی رای می‌دادند و تنها ۱۸ درصد قالیباف را ترجیح دادند.

این نشان می‌دهد که دست‌کم بخشی مهمی از افکار عمومی دیگر تمایلی به ریاست قالیباف بر قوه مقننه ندارند و ترجیح می‌دهند یک چهره معقول‌تر در مجلس آینده که احتمالاً بسیار هم پرتلاطم خواهد بود، مدیریت پارلمان را بر عهده بگیرد.

بر همین اساس و با توجه به کارنامه‌ای که دوستان دولت در این سال‌ها انجام دادند، جریان قالیباف هم اگر در نهایت نتواند نظر اکثریت را معطوف او کند، فردی مثل متکی را بر پایداری‌چی‌ها ترجیح می‌دهد. قالیباف راه سختی را برای ریاست دوباره پارلمان در پیش دارد.

حال که پایداری‌ها توانستند، نماینده بیشتری به مجلس بفرستند و در شرایطی که رقیبان اصلی او ممکن است نبویان و ذوالنوری از چهره‌های شناخته شده پایداری باشند، قالیباف باید تلاش بیشتری کند. طرفداران رئیسی همواره سعی دارند تا تنها جریان رقیب‌شان را از زمین بیرون کنند. از بی‌محلی به همایش انتخاباتی قالیباف در آبان امسال تا به حاشیه راندن مجلس توسط افرادی همچون الیاس نادران که از شناخته‌شده‌ترین افراد اصولگرایی و نزدیک به طیف رئیسی است.

فراموش نکنیم که حتی در آستانه دومین اجلاسیه مجلس و انتخابات هیات‌رئیسه در بهار ۱۴۰۰ و مهم‌تر از آن انتخابات ریاست‌جمهوری، یکی از اعضای جبهه پایداری در مجلس مدعی دستکاری بودجه پس از تصویب از سوی قالیباف و نزدیکانش شد. یکی دیگر از مواردی که سروصدای زیادی کرد ماجرای سفر خانواده قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوه در راهشان بود. چندی بعد از این ماجرا مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصولگرایان در یک فایل صوتی که از او درز پیدا کرد، مدعی شد که در پس افشای سفر خانواده قالیباف به استانبول، برادر داماد سیدابراهیم رئیسی قرار داشته است.

درست است که موضوع سیسمونی نوه رئیس مجلس الان دیگر صدر اخبار نیست اما از آنجایی که جبهه پایداری و رئیس قوه مجریه چندان علاقه‌ای به دخالت‌های او ندارند بنابراین می‌توان حدس زد که محمدباقر قالیباف تنها مرد بازمانده از طیف خودش است و شانس باخت بالایی دارد.

به هر حال گویا جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد. ضمن آنکه از زمان قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در جایگاه ریاست‌جمهوری، قالیباف بارها هدف هجمه حامیان او قرار گرفته است.

در این میان مطرح شدن نام منوچهر متکی، وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد که به چهره معتدل‌تری نسبت به باقی نفرات شناخته می‌شود به مذاق قالیباف خوش‌تر است زیرا امکان رایزنی موفق برای حضور گزینه‌های جریان حامی قالیباف در هیات‌رئیسه را افزایش دهد.

البته آنچه نباید از نظر دور داشت، تنش میان دولت و مجلس درخصوص سیاست‌های اقتصادی است که دیگر دو طرف از آشکار شدن آن ابایی ندارند. زیرا از سویی به نظر می‌رسد که حامیان رئیسی به این باور رسیده‌اند که حضور مجدد قالیباف بر ریاست مجلس فرصتی مناسب برای او خواهد بود تا خود را برای رقابت مستقیم یا نیابتی با رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو مهیا کند.

منوچهر متکی در افکار عمومی جزو اصولگرایان معتدل شناخته می‌شود و شاید سابقه دیپلماتیک وی در شرایط بین‌المللی کنونی کشور در تقویت تمایل به او موثر بوده باشد. او قبلاً سفیر ایران در ژاپن و ترکیه سپس وزیر خارجه کشورمان بود که به دنبال مخالفت با سیاست‌های نسنجیده محمود احمدی‌نژاد در عرصه روابط خارجی و درحالی که در ماموریت دیپلماتیک سنگال به سر می‌برد، برکنار شد.

با این حال وارد فاز تقابل و هیاهو نشد و همین خویشتن‌داری او تحسین اصولگرایان را بیش‌ازپیش برانگیخت و از همین‌روست که در محافل سیاسی اصولگرایان از وی به عنوان گزینه جدی و مورد وفاق برای ریاست مجلس یاد می‌شود. به گزارش عصر ایران، خبرها حاکی از این است قالیباف که بسیاری از یارانش در انتخابات اخیر از راهیابی به مجلس باز ماندند و موقعیت خود برای ریاست مجلس را در خطر می‌بیند، رایزنی‌هایش را آغاز کرده است تا بلکه بتواند با جلب نظر نمایندگان جدید، همراهی آن‌ها را برای ریاست مجدد خود کسب کند.

البته این بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و متکی خواهد بود. جبهه پایداری ترجیح می‌دهد که یکی از اعضای خود مانند سیدمحمود نبویان را به ریاست مجلس برساند. با این حال اگر پایداری‌چی‌ها نتوانند یکی از خودشان را به کرسی ریاست بنشانند، ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به متکی رای بدهند. معدود میانه‌روهای مجلس نیز فارغ از توافق‌های پشت پرده- که دور از ذهن نیست- اصولگرای معتدلی چون متکی را بر تندروهای پایداری و فرد پرحاشیه‌ای مانند قالیباف ترجیح می‌دهند.

دیگر خبرها

  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه
  • تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • واکنش‌ها به اظهارات جنجالی مهدی نصیری در بی‌بی‌سی
  • شرق: صدیقه وسمقی آزاد شد
  • صدیقه وسمقی آزاد شد